Over ons

Ligging en omgeving

De Geulhof is gelegen aan de rand van het mooie dorpje Mechelen, in de provincie Limburg, waar de Mechelbeek en de glinsterende Geul tesamen stromen.

Een dorp met een geheel eigen karakter. Gezellige cafeetjes, terrasjes, restaurants, sportieve faciliteiten, een supermarkt, slagers en een bakker.

Maar het belangrijkste is toch wel de weldadige rust, de vrije natuur, weiden, de vele vakwerkhuizen, bossen, wandelwegen, watermolens en de vele markante vergezichten. De natuurliefhebber kan zijn geluk niet op.

Ook zijn er in de buurt leuke markten en evenementen, een subtropisch zwembad, en niet te vergeten: Valkenburg, Maastricht, Drielandenpunt, Aken, Luik en de imposante natuurgebieden Eifel en Ardennen. Leuk voor een dagtripje.

Route
De Geulhof is eenvoudig vanaf de snelweg te bereiken:

  • U volgt de A2 richting Maastricht
  • Neem de afslag A76 richting Aken/Heerlen
  • Neem de afslag Vaals (N281)
  • Rij vervolgens op de N278 richting Gulpen/Maastricht
  • Bij Wahlwiller links aanhouden richting Mechelen/Epen
  • In Mechelen langs de kerk doorrijden richting Epen
  • Aan de rand van Mechelen ligt nu aan de linkerkant Geulhof Vakantiewoningen

U kunt natuurlijk ook zelf uw route bepalen met de online routeplanner op www.routenet.nl.

De verschillende mogelijkheden

De Geulhof biedt U verschillende mogelijkheden, zo kunt u bij ons terecht in het restaurant voor een lekker kopje koffie, stukje Limburgse vlaai, een ambachtelijk ijsje of een lunch of diner, voor ieder wat wils.

De visvijvers nodigen uit tot een paar uurtjes lekker rustig forelvissen en op de mini-camping kunt u genieten van een welverdiende rust en het mooie groen om u heen.

Zo kunt u ook terecht in onze groepsaccommodaties of gezinswoningen met uw familie, vrienden en kennissen, uw vereniging, fiets- of wandelclub, noem maar op.

Vanaf de Geulhof kunt u zich laten begeleiden, via verschillende fiets- en wandelroutes, door het prachtige Heuvellandschap. Routes die u kunt volgen via de gekleurde paaltjes of die uitgebreid beschreven staan in boekjes of via de wandelkaarten.
Ook voor de fietsliefhebber zijn er verschillende routes uitgestippeld, zo is er sinds kort de befaamde “Amstel Gold” route met bordjes aangegeven. Ook beschikken we over een oplaadpunt voor uw elektrische fiets.

Mocht u een verblijf willen plannen met uw fietsclub of vereniging, we beschikken over een afgesloten berging voor uw fietsen.

Historie:
Aan de oevers van de veelbezongen bergrivier De Geul en het bronbeekje Landeus staat aan de rand van het lieflijke vakwerkdorp Mechelen, een hof waar velen verpozen, tot rust komen en genieten van alles wat het Vijf Sterren Land Geul & Gulp te bieden heeft.

Het begin…
In het jaar 1966 startten Nico en Maria Duijsings de verkoop van heerlijk ijs. Deze versnapering was “Okay”, maar de verkoop werd naderhand pas echt super toen het befaamde Italiaans ijs aan de man/vrouw werd gebracht.. Menig toerist hapte toe….’n Lekker ijsje op de vuist gaat er best in als je flink aan de wandel bent in buurtschap De Dijk. Ook de fietsende jongeman stapte hier galant van de tweewieler, en wel om bij het knusse ijskraampje langs de Eperweg zijn lieve vriendin te trakteren op een heerlijke versnapering…

IJssalon La Venezia…
Zo begon het duo Nico & Maria Duijsings hun horeca-avontuur. Al snel werd een deel van de boerenhof vertimmerd tot appartementen. En ernaast herrees reeds in 1967 ijssalon La Venezia. Een gouden greep van timmerman Nico, die met zijn houten paleisje Mechelen definitief op de toeristenkaart zette. De ijssalon werd een ware pleisterplaats voor dorstige wandelaars en – fietsers. Even uitrusten op het terras van La Venezia was een vanzelfsprekendheid. De familie Duijsings had de wind in de zeilen…Zelfs bekende Nederlanders wisten het Mechelse ijsparadijs te vinden, zoals: Rien van Nuenen en Piet Romer (Stiefbeen & zoon), De Zangeres Zonder Naam, Peter Faber, Henk van Dorp, de wielrenner Frans Maasen, ex-minister Borst, en vele andere Nederlandse grootheden. Het is dan ook een prachtig oord: aan de oever van de Geul, met zicht op een unieke heuvelrug, vakwerkhuizen, en schitterende hellingbossen….

Eerste grote verbouwing…
Steeds meer vakantiegangers ontdekten huize Duijsings in buurtschap De Dijk, en dit was voor het vooruitstrevende duo Duijsings het teken om weer een stap voorwaarts te zetten. Bouwplannen werden gemaakt en achter ijssalon Venezia verrezen in 1976 zes prachtige gloednieuwe appartementen. Van alle gemakken voorzien!

Camping
Nico en Maria timmerden steeds energieker aan de weg….en in 1982 kon weer een nieuwe parel aan het recreatiedomein toegevoegd worden. Op een aanpalend weiland richting Geul werd een knusse campingplaats gecreëerd. In eerste instantie ’n groenplek met drie standplaatsen. Thans is er ruimte te over voor vijftien families. Alle plaatsen natuurvriendelijk afgerasterd met groene hegjes.

Restaurant/ijssalon Geulhof Mechelen…
Kinderen worden groot! Ook de twee zonen Ton en Wim Duijsings. Toen bleek dat de jonge heren wel trek hadden het recreatiedomein Duijsings over te nemen, deden de ouders in 1989 een stapje terug. Als pioniers in de toeristensector Heuvelland en als oprichters van een florerend familiebedrijf hadden Maria en Nico vele jaren hard gewerkt en met trots kunnen zij thans terugblikken op een periode van voorspoed, afgedwongen door noeste arbeid.
Op advies van vader Nico werd de oude vertrouwde ijssalon vervangen door nieuwbouw. Weer werd flink de armen uit de mouwen gestoken. Het resultaat mag er zijn. Eigentijdse ruimtes met maar liefst zitplek voor 170 gasten (binnen) en 150 terrasplaatsen. Bij regen deels overdekt inclusief terrasverwarming. Ondanks het ruime aanbod heeft het geheel een rustieke uitstraling behouden met de nodige romantische plekjes. En…in de keuken wordt nog steeds volgens eigen recept kwaliteitsijs bereid….
Uiteraard werd de opening van het nieuwe restaurant – in maart 1989 – gevierd met een gepast feestje. In 1995 lieten Thea en Wim een serre aanbouwen waardoor het restaurantgedeelte nog meer chique en sfeer te bieden heeft.
Tevens werd o.a. een naburige vakwerkwoning aangekocht en omgetoverd in een aangekleed gastenhuis. Zo ontstond de tweede fase, genaamd: Geulhof Mechelen.

Forellenvijvers…
In de genoemde overname periode werd het recreatiedomein Geulhof verrijkt met drie heuse visvijvers, die gevoed worden met helder water van het dartele bronbeekje Landeus, ideaal voor de ontwikkeling van de regenboogforel. De Landeus stroomt via het landgoed Duijsings naar de Geul. Bij de vijvers kan dus op forel gevist worden. Hengels en andere visattributen zijn op huurbasis verkrijgbaar in het Forellenwinkeltje ter plekke.

Speeltuin & kinderboerderijtje…
Uiteindelijk werd het domein ook nog eens uitgebreid met een dierenverblijf, en een speelplek voor de kinderen. Dit laatste is een waar glijbaanparadijs met kindvriendelijke kunststofhuisjes in sprookjesvorm.

Twintig jaar…
De tijd vliegt voorbij, ook in Recreatiedomein Geulhof. In 2009 kan de huidige generatie: Wim & Thea – Ton & Liesbeth plus de kids, een feestje bouwen. Het familiebedrijf Duijsings is dan twintig jaar in beheer van de kinderen van de grondleggers Nico & Maria.


Locatie

Geulhof Zuid-Limburg
Eperweg 9-11
6281 NA Mechelen

Contact

Vakantiewoningen:043 - 455 1545
 043 - 455 2527
Minicamping / Visvijvers:043 - 455 2527
Restaurant / IJssalon:043 - 455 2522